iedere situatie is passend

Wanneer je vanuit een open mind en hart terugkijkt op de gebeurtenissen in je leven dan kun je zien dat iedere situatie passend was. Het leven ‘klopt’ altijd. Echter kun je dit vaak pas zien als je over een bepaalde periode terugkijkt op je leven. Pas dan zie je hoe het één geleidt heeft tot het ander. Gecreëerd door het leven zelf. Speciaal voor jou in scène gezet zodat je tot inzicht kunt komen en verwarring en gehechtheid los kunt laten om thuis te komen in de realiteit van oneindige waarheid, liefde en vrijheid. Zolang we in verwarring leven zijn we niet in de realiteit en zolang we gehecht zijn aan zaken, ideeën en mensen, zijn we niet vrij. We zijn er van afhankelijk om ons goed te voelen. Vrijheid is volledig op eigen voeten staan zonder enige afhankelijkheid van de buitenwereld omdat je bewust bent dat je zelf het volledige pakketje bent. Niets of niemand kan daar iets aan toevoegen. Het kan hooguit een bonus zijn.

Jouw leven is dus speciaal voor jou geregisseerd om thuis te komen in het leven en dus thuis bij jezelf. Jij bent namelijk diezelfde oneindige waarheid, liefde en vrijheid die het leven ook is. Jij bent immers het leven zelf. Jij bent dat waar het hele circus dat we het leven noemen, zich in afspeelt. Je bent alleen in de illusie dat het niet zo is. Dat je een iemand bent die los staat van het leven om je heen. En precies van die illusie wil het leven jou bevrijden. 

Het leven fabriceert dus allerlei situaties om zichzelf letterlijk en figuurlijk uit de droom te halen. Het is de natuur van het leven. Zo werkt het nu eenmaal. Daar wordt niet door iets of iemand over nagedacht, het is hoe het leven zich ontvouwt. Magisch niet? En niet altijd even makkelijk, plezierig of comfortabel als mens, maar daar maalt het leven niet om. Het leven sluit geen compromissen. Het leven wil jou! Koste wat het kost. Het gaat niet voor minder. Je kunt meewerken of tegenwerken. Buigen of breken.  Wat je ook kiest, vroeg of laat … brengt het leven je thuis om te ontdekken dat er nooit een je was of een zelf.

 - Angelique Romeijn

 

 

© angelique romeijn