over absolute realiteit - diverse notities

ALLES IS IN JOU

Jij, dat waarnaar je verwijst als ik, bestaat alleen binnen die mind die je bent. Net zoals je vader, vriendin, collega, buurvrouw, kat of hond binnen jou bestaan. Dit realiseren door een verlichte mind maakt het leven onpersoonlijk. Dit realiseren door een verlicht hart maakt het leven onmetelijk liefdevol. In deze werkelijkheid is geen afscheiding tussen jezelf en het kind dat speelt in de straat; je bent alles en iedereen als totaal geheel zonder afscheiding tussen de verschillende elementen zoals personen, dieren, planten, bomen en voorwerpen. Dit terwijl ervaren wordt door het lichaam waarnaar je verwijst als ik. Een ik in praktische zin is en geen centrum bevat. Het is Goddelijke leegte van een oneindige intelligentie. Dat is de werkelijkheid die te vinden is voorbij de illusie van het ik.


ER HEEFT NOOIT IETS BEWOGEN

In alle beweging van vormen die je ziet in de wereld beweegt niets of heeft ooit iets werkelijk bewogen. Iedere vorm of expressie van het leven speelt zich af in de mind. Het brein denkt dat je loopt in de straat maar in werkelijkheid staat wie je werkelijk bent stil en is de straat en het wandelende lichaam in jou.


HET GLAS IS ALTIJD VOL

Het glas is niet half vol en ook niet half leeg. Het glas is zelfs nooit leeg. Op het absolute level is het glas altijd vol. Het glas is ook niet los van de tafel of van de kamer waarin het zich bevindt. Jijzelf trouwens ook niet.  Je kunt het vergelijken met het beeldscherm van je labtop als je een film kijkt. De acteur is een verschijning in pixels en niet los van het scherm. Als de acteur een glas water vasthoudt dan is dat een uitdrukking van de pixels en deze pixels zijn aan elkaar geschakeld wat er zich ook afspeelt op het scherm. Het glas met water, of het nu vol is, half leeg of leeg wordt altijd tot uitdrukking gebracht door het volledige aantal pixels.  Als je dit vertaalt naar je leven dan is je leven altijd vol en compleet … welke vorm de pixels ook aannemen.

- Angelique Romeijn

© angelique romeijn